VİZE TÜRLERİ

Ticari Vize

Ticari Vize

Ticari Vize Başvurusu Yapabileceğiniz Ülkeler

Ticari vize, ziyaretçilerin Türkiye'de bağlı bulunduğu firma aracılığıyla, ilgili ülkeye konferans, proje, kongre, seminer gibi faaliyetler sebebi ile gitmesi için alması gereken bir vize türüdür. Avrupa Birliği ülkelerinden uzak doğu ülkelerine kadar birçok ülkeye ticari vize ile gidebilmeniz mümkündür. Bu vizeler kısa süreli vize kategorisinde olup gideceğiniz ülkede en fazla 30 gün kalabilme imkanı tanır. Ancak bu süreç her ülke için farklılık gösterebilir. Ayrıca her ülkenin ticari vize prosedürü farklı olabilir. Bunun için en doğru ve ayrıntılı bilgiyi uzman vize danışmanlarımız aracılığı ile öğrenebilirsiniz. Yine de konuya dair bir fikrinizin oluşabilmesi için dilerseniz birkaç ülkeden örnek verelim.

Dünyanın en büyük ekonomi ve sanayi devlerinden biri olan Almanya'ya gitmek bugün pek çok kişinin istediği bir ülkedir. Avrupa kıtasının göbeğinde yer alan konumu, güçlü sanayisi ve gelişmiş teknolojisiyle Almanya, dünya çapında popüler bir seyahat merkezidir. Almanya’da yaşayan Türk nüfusunu da göz önüne aldığımız zaman sadece dünya çapında değil, Almanya ve Türkiye arasında da yoğun bir ziyaretçi akışından bahsetmek mümkün olmaktadır. Ülkeye pek çok yol ile gidilebildiği gibi Almanya ticari vizesi ile de gitmek mümkündür. Almanya'ya ticari vize ile gidecek olan ziyaretçiler için davetiye çok önemlidir. Bunun arkasında yatan en büyük sebep ise resmi davetiyenin vize başvuru ve onay süreçlerini gözle görülür bir şekilde hızlandırmasıdır. Almanya vatandaşı bir yakınınız veya Almanya merkezli bir şirketten alacağınız resmi davetiye vize başvurunuzun kabul edilme süresini hızlandıracak ve genel süreci sizin için çok daha kolay bir hale getirecektir.

Dünyanın en önemli ülkelerinden biri olan Çin ile Türkiye arasındaki ticari faaliyetler oldukça sıkıdır. Ülkeye ticari vize ile gidebilmeniz mümkündür. Kısa süreli ticari Çin vizesi, Çin Konsolosluğu tarafından genellikle tek girişli veya çift girişli olarak verilmektedir. Bu vizelerle Çin Halk Cumhuriyeti topraklarında 3 ay süreyle 30 gün konaklama hakkına sahip olursunuz. Ancak Çin seyahatiniz esnasında Hong Kong’a gidip tekrar Çin’e dönmek isterseniz, vizeniz çift girişli veya çok girişli değilse yeniden vize almanız gerekir. Bu noktaya dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

 

İlgili ülkeye iş faaliyeti aracılığı ile gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, ticari vizeye başvuruda bulunabilir. Buradaki en önemli kıstas, gidilecek ülkeye bir firma aracılığı ile gidilmesi gerektiğidir. Ayrıca yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu süreçte alınacak davetiye vize başvuru süreçlerinde önemli rol oynar ve süreci olumlu bir şekilde sonuçlandırır.

Ticari vize başvurunuzda hazırlayacağınız evraklar, gideceğiniz ülkeye, çalışan veya işyeri sahibi olma durumunuza göre değişecektir. Diyelim ki Schengen ülkelerinden birine ticari vize başvurusunda bulunacaksınız. Başvurmanız gereken evraklar nelerdir? Schengen başvuru formu, şahsi veya şirket banka dökümü (son 3 aya ait hesap hareketlerini göstermeli, banka yetkilisi tarafından imzalanmış olmalıdır), seyahat sağlık sigortası, davetiye, şirket dilekçesi (şirketin kuruluş tarihini, amacını, seyahat tarihinizi ve seyahat amacınızı açıklamalıdır) vb. belgeler yer almaktadır.

Ticari vize için başvuru yapabileceğiniz yerler ülkelerin kendi konsoloslukları ve vize başvuru merkezleridir. Vizeye bizzat başvuruda bulunabilirsiniz ancak bugün konsolosluklar dahi profesyonel bir yardım alınması gerektiğini söylemektedir. Yapılacak en ufak bir hata vizenizin reddine sebep olabileceği için TÜRSAB A acente statüsünde olan Re-vize firmamız aracılığı ile başvuruda bulunabilirsiniz.

Vizelerin sonuçlanma süreleri hem vize türüne hem de ülkelerin kendi prosedürlerine göre değişkenlik göstermektedir. Her ülkenin çalışma izni detayları farklılık gösterdiğinden dolayı bu konuda net bir süre söylemek sakıncalı olacaktır. Ancak başvurular genellikle 15 gün içinde sonuçlanacaktır.

Ticari vizeler için direkt bir dil şartı bulunmamaktadır. Ancak ilgili firmalar sizden dil yeterliliği isteyebilir. Bu konuda en doğru bilgiyi uzman vize danışmanlarımızdan alabilirsiniz.

Ticari vize başvurusunun reddedilme sebepleri birden fazla olabilir. Bunlardan ilki sizden istenen evrakların eksik ve yanlış bir şekilde teslim edilmesidir.

Bu süreç her ülkeye göre değişkenlik gösterir. Ancak ticari vize kısa süreli vize kategorisinde yer aldığı için gideceğiniz ülkede 90 günden fazla kalmanız mümkün değildir.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Diğer Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Vize Türleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.