Yunanistan

Yunanistan

Yunanistan

Komşu ülke Yunanistan, ülkemize yakınlığının yanı sıra kültürü, tarihi ve doğal güzellikleriyle son yılların en popüler destinasyonlarından biri haline gelmiştir. Bir yılda Türkiye’den Yunanistan’a giden turist sayısı bir milyonu aşmıştır. Yunan Adalarının yakınlığı ve Yunanistan’ın bu adalara yapılan seyahatlerde sağladığı kolaylıklar, Yunanistan vizesinin özellikle Ege Bölgesi’nde yoğun talep görmesine neden olmaktadır. Özellikle İzmir’de en çok başvurulan vize türü olan Yunanistan Schengen vizesi, bir takım titiz prosedürleri de bünyesinde barındırır. Yunanistan’ın Schengen Anlaşması’na dahil olması ayrıca cezbedici bir unsurdur. Yunanistan, diğer Schengen ülkelerine nazaran daha uzun süreli vize verme eğilimi sergilediği için, gelecekte diğer Schengen ülkelerine gitmeyi planlayanlar tarafından da öncelikli olarak tercih edilmektedir.

 

Yunanistan'ı herhangi bir amaçla ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Yunanistan Schengen vizesine başvuruda bulunabilir. Türkiye’nin komşusu olan Yunanistan, tarafı olduğu Schengen Anlaşması gereği Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Ancak çok yoğun vize talebi alan Yunanistan Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti arasında yapılan anlaşmaya göre Türkiye’den Yunanistan adalarına gitmek isteyen Bordo pasaport sahibi T.C. vatandaşları Yunanistan kapı vizesi ile adalara giriş yapabilmektedirler.

 

Yunanistan vizesi almak çok da zorlu bir süreç değildir. Türkiye ile Yunanistan’ın arasındaki gelişmiş komşuluk ilişkilerinden dolayı bu vize kolaylıkla alınabilmektedir. Dikkatli olunması gereken tek ve en önemli nokta bu vizeyi alırken hiçbir detayın atlanmaması ve evrakların tam verilmesidir. Bu koşul sağlanarak uygun bir pasaportla başvuru yapıldığında seyahat amacınıza göre belirlenmiş bir süre içerisinde Yunanistan vizesi alabilirsiniz. Başvuru için pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması, seyahat bitiminden itibaren en az 6 ay daha geçerliliğe sahip olması ve en az 2 adet boş sayfası bulunmalıdır. Başvuru yaparken varsa eski seyahatlerinize ait vizelerin ve eski pasaportunuzun fotokopisini, nüfus cüzdanınızın fotokopisini ve aslını da yanınızda bulundurmalısınız. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, 2 adet uygun ölçülerde çekilmiş, güncel halinizi yansıtan biometrik fotoğraf, mesleki durumunuza ilişkin belgeler ve finansal durumunuzu gösterir belgeler diğer gerekli evraklardır. 

 

Yunanistan vizesi başvuruları yetkili vize işlem merkezlerinden yapılır ve turistik vizeler genellikle 1 hafta ila 10 gün içinde sonuçlandırılır. Konsolosluk, duruma bağlı olarak rezervasyonların satın alınmış olmasını talep edebilir. Teslim etmeniz gereken belgeler arasında bulunan vukuatlı nüfus kayıt örneğinde açık adresinizin görünmesi özellikle talep edilir. Başvuru yapılırken dikkat edilecek noktalar konsolosluktan konsolosluğa bazı farklılıklar arz edebilir. Örneğin, İzmir Konsolosluğu, son 6 ay içinde Ege Bölgesi sınırlarında ikamet edip etmediğinize dikkat etmektedir.

 

Yunanistan vizesinin çıkış süresi genel olarak Yunanistan’da ne kadar kalacağınızla paraleldir. Ancak Yunanistan turistik çalışan vizesinin özel durumu dolayısıyla başvurular genel olarak 15 ila 30 iş günü arasında sonlanmaktadır. 

 

Yunanistan’a seyahat etmeden önce almanız gereken vize türü, seyahat amacınıza göre değişecektir. Bu nedenle, seyahat amacınıza uygun başvuru yapmanız çok önemlidir. Uygun başvuru, ilgili formların eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulması, Yunanistan Konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin eksiksiz hazırlanarak teslim edilmesi anlamına gelir. Çalışma durumunuza ve seyahat amacınıza göre başvuru yapmanız gereken vize türlerinin bir listesini aşağıda bulabilirsiniz. Eksik evrak veya yanlış/hatalı bilgilerle yapılan başvuruların olumlu sonuçlanma ihtimalinin bulunmadığını, bu sürede ödeyeceğiniz ücretlerin iade edilmediğini hatırlatmak isteriz. Bu nedenle, profesyonel destek almanız en başta sizin yararınıza olacaktır.

 

Aldığınız vize türünün geçerlilik süresi vizenize bağlı olarak değişkenlik gösterir. Kısa süreli Schengen vizesi ile Yunanistan’da kalabileceğiniz süre maksimum 90 gündür. Daha uzun kalmak istiyorsanız, seyahat amacınıza göre ilgili uzun süreli (D tipi) vize sayfalarımızı inceleyerek gerekli bilgileri edinebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Yunanistan Için Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Vize Türleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.